Tuesday, January 29, 2013

KURSUS ANJURAN APEEC BAGI TAHUN 2013



Bil 
Tajuk kursus
Jan
Feb
Mac
Apr
Mei
Jun
Jul
Ogos
Sept
Okt
Nov
Dis
Yuran (RM)

KURSUS PERTANIAN













1
Pembiakan dan Pemakanan Ayam Kampung



14-15









500
2
Pemprosesan Makanan Ruminan





11-12






600
3
Meningkatkan Pengeluaran Hasil Rumah Walit




9-10







500
4
Pemprosesan Makanan Ikan






1-2





600
5
Rawatan Penyakit Ternakan Kambing




13-14







600
6
Pertanian Organik




8-9







600
7
Pengeluaran dan Pengendalian Lepas Tuai Tanaman




21-22







600
8
Tanaman Rumput Turf/Hiasan





8-9






600
10
Ternakan Ikan Hiasan





19-20






600
11
Teknik Penanaman Secara Fertigasi





26-27






500
12
Teknik Penanaman Secara Hidroponik






3-4





500
13
Teknik Penanaman Secara Akuaponik








11-12



500
14
Penggredan dan Piawaian untuk Hasil Pengeluaran Tanaman








24-25



600
15
Pengurusan Landskap









2-3


500
16
Rahsia Gaharu


10-11









500
17
Pembenihan Ikan Air Tawar









9-10


500

KURSUS PENGEMBANGAN
(NAFISAH)













18
Menjejaki dan Memahami Pengembangan



23-24








500
19
Peranan Agen Pengembangan




14-15







500
20
Komunikasi Pengembangan





4-5






500
21
Perencanaan Program Pengembangan








18-19



500
22
Pemantauan dan Penilaian Program Pengembangan









22-23


500
23
Penyerlahan Pendayaupayaan Pegawai Pengembangan










19-20

500

KURSUS PENYELIDIKAN (NIK)













24
Penulisan Kertas Kerja Secara Cepat Dan Efisyen
9

12-13









500
25
Metodologi Penyelidikan



10-11








500
26
Penulisan Laporan Penyelidikan Saintifik





12-13






500
27
Penulisan Laporan Penyelidikan Teknikal





26-27






500
28
SAS




6-7







500

KURSUS PEMPROSESAN MAKANAN













29
Pemprosesan Mee Kuning

26










300
30
Pemprosesan Kueyteow


6










31
Pemprosesan Bebola dan Filet Ikan (Surimi)


27









300
32
Pemprosesan Makanan Sejuk Beku



29-30








500
33
Homemade Coklat




7







300
34
Pemprosesan Kek dan Pastri



28








300
35
Pemprosesan Jus dan Jem









22-23


500
36
Pemprosesan Sos









30


300
37
Pemprosesan Nata Decoco










12

300

KURSUS HERBA













38
Good Agriculture and Collection (Harvest) Practice (GACP)



15-16








650
39
Pengeluaran dan Pengurusan Lepas Tuai










29-30

500
40
Penggredan dan Piawaian Bagi Pengeluaran Tanaman





25-26






500
41
Development of Standard Operating Procedure (SOP) of Selected Herbs (Kacip Fatimah, Misai Kucing, Hempedu Bumi)











19-20

650
42
Pertanian Organik Untuk Pengeluaran Kualiti Tumbuhan










27-28

500
43
Pemprosesan Peringkat Asas Herba











4-5
750
44
Pemprosesan dan Pengekstraktan Herba











17-18
750

KURSUS MULTIMEDIA













45
Fotografi Asas-


29-31









950
46
Fotografi Lanjutan-




24-26







950
47
Digital Video Editing



24-25








500
48
Adobe Photoshop








11-12



500
49
Penyuntingan Foto





25-26






500
50
Rekabentuk Media dan Grafik











2-3
500